Νέα

 

Κατηγορίες

Το Ε.Ι.Α.Χ., (Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού), συμμετείχε σε κοινό περίπτερο με την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. στην Διεθνή έκθεση “Climatherm Energy”, που πραγματοποιήθηκε στις 22-25 Φεβρουαρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo και η οποία τελεί σημείο αναφοράς, για τους επαγγελματίες του κλάδου της οικοδομής.

Το ΕΙΑΧ, (Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού), συμμετείχε στο “DYO FORUM 2018” για την Διατροφή, Υγεία και Ομορφιά, που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στις 17 και 18 Μαρτίου 2018 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

Μέσα από ένα άρτια οργανωμένο περίπτερο, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού, παρουσίασε στο μεγαλύτερο Διαδραστικό Επιστημονικό και Εκθεσιακό Forum για την πρόληψη της υγείας, προϊόντα από αντιμικροβιακό χαλκό, ενημερώνοντας παράλληλα τους επισκέπτες με ενημερωτικά φυλλάδια, για τις ευεργετικές ιδιότητες του αντιμικροβιακού χαλκού, τόσο στους χώρους υγιεινής  όσο και σε ευρύτερους δημόσιους χώρους. Επίσης έκτος από τα στελέχη στο περίπτερο ήταν και ο επιστημονικός σύμβουλος του Ε.Ι.Α.Χ., Δρ. Πάνος Ευσταθίου, όπου συζητούσε και να έλυνε απορίες σε κάθε επισκέπτη.

Κατά την διάρκεια του FORUM ο Δρ. Παναγιώτης Ευσταθίου Μ.D.,Ph.D επιστημονικός σύμβουλος του ΕΙΑΧ σε θέματα υγείας έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση με θέμα «Η αντιμικροβιακή χρήση του Χαλκού» όπου αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες του αντιμικροβιακού χαλκού και στην αναγκαιότητα χρησιμοποίησης του αντιμικροβιακού χαλκού σε πολλούς κοινόχρηστους χώρους και όχι μόνο στον χώρο της υγείας.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων έγινε κλήρωση στους παρευρισκόμενους για τρία αντιμικροβιακά θερμόμετρα της εταιρίας “ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΜΕDICAL”.

Τόσο την επιστημονική ημερίδα όσο και το περίπτερο του ΕΙΑΧ την επισκέφθηκε αρκετός κόσμος δείχνοντας το ενδιαφέρον του γύρω από τις ευεργετικές ιδιότητες του Αντιμικροβιακού Χαλκού. Οι επιφάνειες αφής από συμπαγή αντιμικροβιακό χαλκό χρησιμοποιούνται ήδη στα νοσοκομεία, σχολεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αθλητικές εγκαταστάσεις και σε γραφεία σε όλο τον κόσμο για να μειωθεί η εξάπλωση των λοιμώξεων, υποστηρίζοντας τα βασικά μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων όπως η καλή υγιεινή των χεριών, ο τακτικός καθαρισμός και η απολύμανση των επιφανειών. Θα συνεχίσει να λειτουργεί μεταξύ των καθαρισμών, και δεν απαιτεί καμία πρόσθετη οδηγία του προσωπικού καθαρισμού ή ειδική συντήρηση.

 

Ο Δρ Πάνος Ευσταθίου επιστημονικός σύμβουλος του ΕΙΑΧ σε θέματα υγείας O κύριος Νίκος Βεργόπουλος Γενικος Διεθυντής του ΕΙΑΧ, η κύρια Ελίνα Ευσταθίου μέλος της επιστημονικής όμαδας του ΕΙΑΧ, και ο Δρ Πάνος Ευσταθίου επιστημονικός σύμβουλος του ΕΙΑΧ σε θέματα υγείας Ο Δρ Νίκος Κατσαρός και ο Δρ Πάνος Ευσταθίου επιστημονικός σύμβουλος του ΕΙΑΧ σε θέματα υγείας

 

Στις 17-20 Οκτωβρίου 2017 έλαβε χώρα στο Dubrovnik της Κροατίας το Ευρωπαϊκό συνέδριο ιχθυοκαλλιέργειας “AQUACULTURE EUROPE 2017” Το συνέδριο παρουσίασε μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας συνολική συμμετοχή 1.688 επισκεπτών από 62 χώρες.

Μεγάλη επιτυχία παρουσίασε η πρόδρομος ερευνητική εργασία με θέμα: «Ο Αντιμικροβιακός Ανελκυστήρας μια καινοτόμος εφαρμογή του Αντιμικροβιακού Χαλκού στο πλαίσιο της προάσπισης της Δημόσιας Υγείας» στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων , το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 1εως 3 Νοεμβρίου του 2017, στο ξενοδοχείο Royal Olympic.

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το 13ο Συνέδριο Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος με τίτλο Σύγχρονη Τεχνολογία και Χειρουργική Εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκε, στις 3-5 Νοεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Nikopolis, στην Θεσσαλονίκη.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 η 2η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών & Προϊόντων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Κατά τη διάρκεια της εκθέσεως έγινε παρουσίαση από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού(Ε.Ι.Α.Χ.) των εφαρμογών της αντιμικροβιακής δράσης του χαλκού και των κραμάτων του, στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Νέα κλινική έρευνα επισημαίνει τον κίνδυνο μετάδοσης μικροβιακής λοίμωξης, μεταξύ των ασθενών και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, στον τομέα της υγείας , μέσω των στηθοσκοπίων και καταγράφει πώς αντικείμενα από αντιμικροβιακό χαλκό, μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Στην Νέα Ορλεάνη η αντικατάσταση των παλιών μολύβδινων δικτύων πόσιμου νερού, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια σημαντική νέα ζήτηση του χαλκού στα επόμενα χρόνια, δήλωσε στις 26 Απριλίου ο Tom Metos, διευθυντής πωλήσεων χάλκινων καθοδίων στην εταιρεία Rio Tinto Kennecott με έδρα τη Γιούτα.

Το Ε.Ι.Α.Χ., (Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού), έδωσε το παρόν στο 10ο Πανελλήνιο & 9ο Πανευρωπαϊκό Επιστημονικό & Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο» της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από 27-30/4/2017 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού, με την ευγενή χορηγία της Ελληνικής Βιομηχανίας Επεξεργασίας Μετάλλων «ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.», την εταιρία εργαλείων και μηχανημάτων «ΡΟΤΕΝΜΠΕΡΓΚΕΡ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε.» και την εξειδικευμένη εταιρεία στην τεχνολογία των συγκολλήσεων “FELDER GMBH Löttechnik”, πραγματοποίησε για ένατη συνεχή χρονιά, την ετήσια εκδήλωση βράβευσης των αυριανών τεχνικών δικτύων χαλκοσωλήνων, στις εγκαταστάσεις του την Πέμπτη 06 Απριλίου 2017.