Εσωτερική Διακόσμηση

Εσωτερική Διακόσμηση

Ο χαλκός προσφέρει στους σχεδιαστές μια πληθώρα από μηχανικές και αισθητικές ιδιότητες, οι οποίες τον έχουν καταστήσει το κύριο στήριγμα του σχεδιασμού και της καινοτομίας εδώ και αιώνες.

Ατελείωτες δυνατότητες

Ο χαλκός είναι ένα εξαιρετικό υλικό για την δημιουργία των αντικειμένων, διότι προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες, είτε σε καθαρή κατάσταση ή μέσω  των κραμμάτων του, όπως ο ορείχαλκος και ο χαλκός. Εξαιρετικά ελατός και ανθεκτικό, παρέχει μια ελκυστική χρωματική εμφάνιση, χάρη στην ευρεία παλέτα χρωμάτων του, που κυμαίνονται από κόκκινο σε καφέ και από καφέ σε πράσινο.

Η ισχυρή του ταυτότητα και η πολυχιλιετής του παράδοση, προστίθενται στις αισθητικές και τεχνικές του δυνατότητες.  Έτσι οι αρχιτέκτονες και οι σύγχρονοι σχεδιαστές  τον προτιμούν και δημιουργούν πρωτοπόρα είδη τέχνης.

Επιπλέον, ο χαλκός είναι φυσικά αντιβακτηριακός, 100% ανακυκλώσιμος και εξαιρετικά ανθεκτικός, και η χρήση του πληροί τις απαιτήσεις για οικολογική συμβατότητα, ένα βασικό ζήτημα σήμερα για την επιλογή υλικών φιλικών προς το περιβάλλον και την υγεία.

Τραπέζια, καρέκλες, κορνίζες, φωτιστικά, πόμολα, θερμαντικά σώματα τοίχου, κουρτίνες, πιάτα, βρύσες, θερμοσίφωνες, δοχεία και εξαρτήματα κουζίνας και πολλά είδη επίπλων υπάρχουν ήδη σε σπίτια.

Ο χαλκός και ο Διαγωνισμός

Ο χαλκός έχει την μεγάλη προσοχή των σχεδιαστών, των διακοσμητών και των αρχιτεκτόνων:  Ο διαγωνισμός «Ο Χαλκός και το Σπίτι”  και η έκθεση «Ζώντας με τον Χαλκό”  είναι η απόδειξη.  Επιπλέον, υπάρχει και ένα άλλο χρήσιμο εργαλείο για να γνωρίσετε και να εκτιμήσετε τον ρόλο του χαλκού στην εσωτερική διακόσμηση –  η ιστοσελίδα www.copperindesign.org, δημιουργήθηκε για να είναι μια ολοκληρωμένη πηγή πληροφοριών για τους σχεδιαστές, τα υλικά, τις εφαρμογές και εκδηλώσεις που θα έχουν ως επίκεντρο το κόκκινο μέταλλο.

Le grand retour du cuivre

Extrait de l’Emission BBB S05 E04, www.stylia.fr