Τέχνη – Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού

Τέχνη

Ευπροσάρμοστος, εύπλαστος και όμορφος: ο χαλκός εμπνέει τους καλλιτέχνες για αιώνες.

Le grand retour du cuivre

Extrait de l’Emission BBB S05 E04, www.stylia.fr

Χάρη στην άμεση αναγνωρίσιμη ομορφιά του και την μοναδική του ευελιξία, ο χαλκός αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες εδώ και αιώνες.

Με μια παλέτα χρωμάτων, που αλλάζει φυσικά με την πάροδο του χρόνου, όταν εκτίθενται στα στοιχεία της ατμόσφαιρας (από την αστραφτερή νέα κοκκινωπή μορφή του, στο πλούσιο καφέ και στην έντονη πράσινη πατίνα χαλκού) μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε στάδιο της ανάπτυξής του, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από περιποιήσεις και τεχνικές. Το δε εφέ του Ουράνιου τόξου μαζί με ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, μπορεί επίσης να επιτευχθεί με την εφαρμογή διαφόρων χημικών συνταγών.

Τα κράματα του χαλκού, αποτελούν τις  βάσεις για τον κόσμο της τέχνης, όπως μπρούντζος και ορείχαλκος. Μια ποικιλία των πόρων είναι διαθέσιμη, για να εμπνεύσει τους καλλιτέχνες και να τους βοηθήσει για την επίτευξη του επιθυμητού σχήματος, χρώματος και μορφής.

Αυτή η ιστοσελίδα είναι αφιερωμένη στην καλύτερη τέχνη και σχεδιασμό του χαλκού και των κραμάτων του. Προσφέρει έμπνευση για όσους επιθυμούν να εργαστούν με το κόκκινο μέταλλο.