Αρχιτεκτονική

Aρχιτεκτονική

Ο χαλκός εμπνέει τους αρχιτέκτονες με τη βιώσιμησυμβολή του στην αγορά κατασκευής κτιρίων.

Κτίρια που καλύπτονται με το χαλκό μπορεί κανείς να θαυμάσει για δεκαετίες, ακόμα και αιώνες.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ιστορικών κτιρίων, στα παλάτια και στις εκκλησίες σε όλη την Ευρώπη με πράσινες στέγες χαλκού και χάλκινες υδρορροές, που αποδεικνύουν πόσο όμορφος και ανθεκτικός είναι.

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική έχει οφέλη από τον χαλκό, ο οποίος συμπληρώνει τα κοινώς χρησιμοποιούμενα υλικά, όπως είναι τούβλο, ξύλο, πέτρα και γυαλί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κτίρια με παραδοσιακό ή μοντέρνό στυλ. Επιπλέον, ο χαλκός πληροί τις σημαντικές απαιτήσεις του σχεδιασμού του κτιρίου state-of-the-art, ο οποίος απαιτείανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά.  Στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, η παραγωγή και η χρήση των προϊόντωνχαλκού, γενικά διασφαλίζει το περιβάλλον και τους πολίτες της Ευρώπης, όπου περίπου το 45% της ζήτησης του  χαλκού ικανοποιείται από την  χρήση των ανακυκλωμένων πόρων.

Ο χαλκός είναι ένα όμορφο υλικό : κανένα άλλο μέταλλο, εκτός από τον χρυσό, δεν έχει ένα χρώμα! Όταν εκτίθεται στο περιβάλλον, το λαμπερό του κόκκινο γίνεται καφέ και στη συνέχεια εξελίσσεται στην χαρακτηριστική πράσινη πατίνα του. Η βιομηχανία είναι πλέον σε θέση να παρέχει προ-οξειδωμένα και προ-πατιναρισμένα φύλλα σε αρχιτέκτονες, οι οποίοι εκτιμούν τη διαθεσιμότητα των σχημάτων (στερεά φύλλα και ταινίες, σφυρηλατημένα, πλέγματα κ.α.) και την ικανότητά του στο να παίρνει εύκολα σχήμα.

Τα κράματα του χαλκού έχουν εισέλθει στην σύγχρονη αρχιτεκτονική τις τελευταίες δεκαετίες. Τα χάλκινα, τα ορειχάλκινα και το χαλκό-αλουμίνιο, χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στα κτίρια, ειδικά σε προσόψεις, για τηνελκυστική εμφάνιση και για την μεγάλη διάρκεια ζωής τους.

Ο Χαλκός και τα κράματα του χαλκού, έχουν απόδοση, αντοχή (100+ χρόνια), μια σειρά από εντυπωσιακά χρώματα και υφές, όλα σε ένα φυσικό και 100% ανακυκλώσιμο υλικό.

European Copper in Architecture Awards 2013

Το Copperconcept τονίζει τον ρόλο του κόκκινου μετάλλου στη σύγχρονη αρχιτεκτονική, στο περιεχόμενο του υπάρχουν τα πιο ενδιαφέροντα και όμορφα κτίρια με στέγες, επενδύσεις ή προσόψεις από χαλκό ή και κράματα αυτού. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του copperconcept, όπου θα δείτε όλες τις δυνατότητες του χαλκού και θα θαυμάσετε την ικανότητα του στις αρχιτεκτονικές χρήσεις.