10η Εκδήλωση βράβευσης των εγκαταστατών δικτύων χαλκοσωλήνων από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού

Από το 2008 το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού του προγράμματος, πραγματοποιεί ανελλιπώς τον διαγωνισμό και την εκδήλωση που είναι η βράβευση των καλλίτερων εγκαταστατών δικτύων χαλκοσωλήνων. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία που μας παρέχει η ΧΑΛΚΟΡ με χαλκοσωλήνες και εξαρτήματα, μια σύγχρονη βιομηχανία που αποτελεί τον κλάδο σωλήνων χαλκού της ElvalHalcor Α.Ε. και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων χαλκού και κραμάτων χαλκού.

Ο 10ος διαγωνισμός για τους καλλίτερους εγκαταστάτες δικτύων χαλκοσωλήνων του έτους 2018 ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε τέλη Μαρτίου, συμμετείχαν 60 μαθητές από 20 τεχνικές σχολές του νομού αττικής.  Οι μαθητές κατόπιν οδηγιών κλήθηκαν να εφαρμόσουν σε ειδικά ταμπλό, βάση σχεδίου εφαρμογές με χαλκοσωλήνες, με υλικά και εργαλεία που τους παρείχε το Ε.Ι.Α.Χ.. Οι εφαρμογές ήταν δύο τύπων,  ο πρώτος  με χαλκοσωλήνες TALOS® και ο δεύτερος με ευκάμπτους χαλκοσωλήνες CUSMART®, η χρονική διάρκεια για το κάθε σχέδιο ήταν 40 λεπτά.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ε.Ι.Α.Χ. την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018. Mε δώρα από την ΧΑΛΚΟΡ και από τις εταιρείες, VIRAX που σχεδιάζει και κατασκευάζει, εργαλεία για την κατεργασία των χαλκοσωλήνων και την KNIPEX που είναι μια κορυφαία μάρκα παγκοσμίως στις πένσες και οι δύο εταιρείες αντιπροσωπεύονται από την εταιρεία Μπαρμπέρη Κ. & Σ. Ε.Π.Ε..

Στους τρεις πρώτους μαθητές που διακρίθηκαν απονεμήθηκε τιμητική χάλκινη πλακέτα για την απόδοσή τους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, ένα σετ μουφαδόρου (1ος, σετ κουρμπαδόρων (1ος & 2ος), εύκαμπτο λαμπτήρα πολλαπλού προσανατολισμού (1ος & 2ος), Γαλλικό κλειδί με αναστρεφόμενη σιαγώνα (2ος),  Γερμανοπολύγωνα κλειδιά καστάνιας με αρθρωτή κεφαλή (2ος), κατσαβίδια με λαβή, και μία υφασμάτινη εργαλειοθήκη  (3ος) τσιμπίδα υδραυλικού, μια γκαζοτανάλια Combra Knipex & t-shirt virax (1ος, 2ος, 3ος), σημαντικά βοηθήματα για τις εγκαταστάσεις από την Virax. Επιπλέον από μία χάλκινη τιμητική πλακέτα δόθηκε αντίστοιχα στα σχολεία των βραβευθέντων μαθητών όπως επίσης και στο σχολείο που οι τρεις μαθητές του συγκέντρωσαν αθροιστικά την υψηλότερη βαθμολογία σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα σχολεία.  Στα σχολεία αυτά δόθηκαν επίσης από μια κουλούρα με επενδεδυμένο χαλκοσωλήνα TALOS®, ως υλικό για τις εργαστηριακές ασκήσεις, προσφορά της ΧΑΛΚΟΡ.

Κατά την διάρκεια της απονομής, υπήρχε προβολή με φωτογραφικό υλικό των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό με στιγμιότυπα των προσπαθειών τους.

Στην έναρξη  της εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Α.Χ., κ. Νίκος Βεργόπουλος, συγχάρηκε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό  μίλησε για τις δράσεις και το ρόλο του Ινστιτούτου και τόνισε τη σπουδαιότητα του διαγωνισμού ως μια ευκαιρία για την επαγγελματική εμπειρία των συμμετεχόντων μαθητών. Στην παρουσίαση του αναφέρθηκε και στην αντιμικροβιακή ιδιότητα του χαλκού και πώς εφαρμόζεται στις επιφάνειες αφής.

Χαιρετισμό απηύθυνε  ο κύριος Πέτρος Σαλουφάκος Μηχανολόγος μηχανικός, από την ΧAΛΚΟΡ, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές για την προσπάθεια τους, τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και εξήρε το εποικοδομητικό έργο του Ε.Ι.Α.Χ στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Στην συνέχεια πήρε τον λόγο η κυρία Σαπφώ Μπαρμπέρη, αντιπρόσωπος των εταιρειών VIRAX & KNIPEX οποία επισήμανε στους βραβευθέντες μαθητές ότι η σωστή δουλεία θα είναι η επαγγελματική τους ταυτότητά και τους ευχήθηκε ως αυριανούς επαγγελματίες να έχουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Ο κ. Γεράσιμος Ζεπάτος, καθηγητής-Μηχανολόγος ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ, υπεύθυνος των σεμιναρίων, αναφέρθηκε  στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι μαθητές, προκειμένου να  αποδώσει η γνώση τους στο συγκεκριμένο χρόνο που διατίθεται για την εκτέλεση ενός έργου. Η ψυχραιμία, οι σωστές τεχνικές ανάπτυξης της εργασίας, η αφομοίωση των οδηγιών κ.α. επιτρέπουν την καλύτερη απόδοση στην εκτέλεση του ζητούμενου έργου. Το ξεπέρασμα των αδυναμιών αυτού του τύπου εξυπηρετεί την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας.

Οι παριστάμενοι εκπαιδευτικοί και συνοδοί των μαθητών, που πήραν τον λόγο στην συνέχεια, ζήτησαν την συνέχεια του θεσμού διότι πιστεύουν στην αξία του και την συμβολή του ως ευκαιρία δημιουργικής εμπειρίας για του μαθητές

Τα ονόματα των νικητών και των σχολών τους είναι:

1ο Βραβείο ΚΑΡΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΙΟΝ 7ο ΕΣΠ. ΕΠΑ.Λ. ΑΘΗΝΩΝ
2ο Βραβείο ΑΣΒΕΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ο.Α.Ε.Δ. ΕΠΑ.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ
3ο Βραβείο ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Ο.Α.Ε.Δ. ΕΠΑ.Σ. ΑΙΓΑΛΕΩ
Τιμητικός έπαινος ΚΟΥΣΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΛΟΥΓΑΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
1ο ΕΣΠ. ΕΠΑ.Λ. ΑΙΓΑΛΕΩ

 

1ο Βραβείο
ΚΑΡΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΙΟΝ
7ο ΕΣΠ. ΕΠΑ.Λ. ΑΘΗΝΩΝ
2ο Βραβείο
ΑΣΒΕΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο.Α.Ε.Δ. ΕΠΑ.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ
3ο Βραβείο
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Ο.Α.Ε.Δ. ΕΠΑ.Σ. ΑΙΓΑΛΕΩ
Τιμητικός έπαινος για την συνολική επίδοση των μαθητών στο
1ο ΕΣΠ. ΕΠΑ.Λ. ΑΙΓΑΛΕΩ
Στιγμιότυπο από την ομιλία του γενικού διευθυντή του Ε.Ι.Α.Χ. κυρίου Νίκου Βεργόπουλου Αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση