Το Πρώτο Ψηφιακό Αντιμικροβιακό Θερμόμετρο

Η αποτελεσματικότητα του αντιμικροβιακού χαλκού αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά μέσα από την  καινοτόμο εφαρμογή του, στο «Πρώτο Ψηφιακό Αντιμικροβιακό Θερμόμετρο», ενός προϊόντος με παγκόσμια ελληνική πατέντα, που είναι κατασκευασμένο από ειδικό κράμα χαλκού και έχει τη δυνατότητα να μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης μικροβίων μεταξύ των χρηστών.

Η ευαισθησία του κοινού, για την μείωση μετάδοσης μικροβίων δια μέσου της επαφής και η καμπάνια προώθησης της αντιμικροβιακής ιδιότητας του χαλκού, έδωσε την ευκαιρία στο «Πρώτο Ψηφιακό Αντιμικροβιακό Θερμόμετρο», μετά την Ελληνική να κερδίσει και την Γερμανική Αγορά, σημειώνοντας σημαντικές πωλήσεις.

Η ιδέα του «Πρώτου Ψηφιακού Αντιμικροβιακού Θερμομέτρου» κράματος χαλκού γεννήθηκε και υλοποιήθηκε από τον Έλληνα επιχειρηματία κ. Απόστολο Καραμπίνη, ιδιοκτήτη της Εταιρίας “KARABINIS MEDICAL SA”, ο οποίος πήρε την παγκόσμια πατέντα για την παραγωγή και πώλησή του.

Ο κ.Καραμπίνης κατοχύρωσε το καινοτόμο προϊόν του με την σήμανση Ce Mark 2A, το οποίο είναι ενταγμένο στη γκάμα ιατρικών διαγνωστικών συσκευών Alfacheck, που έχει δημιουργήσει η εταιρεία KARABINIS MEDICAL, και κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά ως «Alfacheck AT400». Σήμερα, έπειτα από την στρατηγική συνεργασία που υπέγραψε το 2016 ο κ.Καραμπίνης με την παγκοσμίου φήμης εταιρεία Microlife, το «Πρώτο Ψηφιακό Αντιμικροβιακό Θερμόμετρο» εντάχθηκε στο portfolio της Microlife και μέσω του παγκόσμιο δικτύου της προωθείται στην Παγκόσμια αγορά.

Ο κ.Καραμπίνης δήλωσε: «Είμαι πολύ ευτυχής, γιατί η συμμετοχή μου στο think tank της επιστημονικής ομάδας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού, με οδήγησε στη σύλληψη και την πραγματοποίηση αυτής της ιδέας και στην κατοχύρωση της παγκόσμιας πατέντας του. Σήμερα, το «Πρώτο Ψηφιακό Αντιμικροβιακό Θερμόμετρο», ενταγμένο στο portfolio της Microlife κατακτά τις μεγάλες αγορές».

Ο κύριος Δρ. Πάνος Ευσταθίου επιστημονικός σύμβουλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού και συντονιστής του think tank δήλωσε: Το «Ψηφιακό Αντιμικροβιακό Θερμόμετρο» χρήσης μασχαλιαίας κοιλότητάς, πιστοποιήθηκε από το Εργαστήριο Βιοπαθολογίας του Αρεταιείου Νοσοκομείου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, μετά από κλινική έρευνα σε τρία διαφορετικά Νοσοκομεία .Η μικροβιοκτόνος δράση του, αφορά το σύνολο της συσκευής με 95% μείωση της μικροβιακής χλωρίδας.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ 

Ο αντιμικροβιακός χαλκός απέδειξε για μία ακόμη φορά την χρησιμότητά του στην αντιμετώπιση της μετάδοσης μικροβίων δια επαφής, επισημαίνοντας πάντοτε ότι είναι ένα επιπρόσθετο μέτρο και δεν αποτελεί αντικατάσταση των μεθόδων υγιεινής και καθαριότητας σε επιφάνειες αφής.

Ψηφιακό Αντιμικροβιακό Θερμόμετρο 

Κατεβάστε το δελτίο τύπου