Συμμετοχή του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού στο 5o Δ|Υ|Ο FORUM

Για 5η συνεχή χρονιά το Δ|Υ|Ο FORUM, ο Θεσμός που αγκαλιάστηκε από χιλιάδες επιστήμονες, επαγγελματίες υγείας, κοινό και επιχειρήσεις, παραμένοντας πιστό στο ραντεβού του, συνεχίστηκε και φέτος και έλαβε χώρα στις 15 και 16 Μαρτίου 2019, στο Ζάππειο Μέγαρο, προωθώντας την Ιπποκράτεια Θεωρεία που βασίζεται στην πρόληψη μέσω άσκησης και διατροφής, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ομορφιά, την ευεξία και την ισορροπία σώματος & ψυχής.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού, συμμετείχε και φέτος με περίπτερο στον εκθεσιακό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, ενημερώνοντας τους επισκέπτες με ενημερωτικά φυλλάδια, για τις ευεργετικές ιδιότητες του αντιμικροβιακού χαλκού, τόσο στους χώρους υγιεινής  όσο και σε ευρύτερους δημόσιους χώρους.

Το περίπτερο του ΕΙΑΧ επισκέφθηκε αρκετός κόσμος δείχνοντας το ενδιαφέρον του γύρω από τις ευεργετικές ιδιότητες του Αντιμικροβιακού Χαλκού.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ΔΥΟ FORUM, πραγματοποιήθηκε παράλληλα ημερίδα του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 16 Μάρτιου 2019, με θέματα που αφορούσαν στον Ιατρικό τουρισμό.

Στην ημερίδα ο Γενικός Διευθυντής του ΕΙΑΧ κύριος Νίκος Βεργόπουλος, έκανε μια παρουσίαση με θέμα «Καινοτόμες Εφαρμογές που συμβάλουν στην ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού», όπου αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες του αντιμικροβιακού χαλκού και στην δυνατότητα χρησιμοποίησής του σε ξενοδοχειακές μονάδες, προσδίδοντας έτσι προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες τους.

Στο κοινό που συμμετείχε στην ημερίδα, πέρα από τα μέλη του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας,  ήταν και εκπρόσωποι από τον ευρύτερο χώρο της υγείας, των  ξενοδοχείων αλλά και τον χώρο παροχής τουριστικών υπηρεσιών, και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παρουσίαση του κύριου Βεργόπουλου.

Οι επιφάνειες επαφής από συμπαγή αντιμικροβιακό χαλκό, χρησιμοποιούνται ήδη σε νοσοκομεία, σχολεία, σε μέσα μαζικής μεταφοράς, αθλητικές εγκαταστάσεις και σε γραφεία σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωση των λοιμώξεων, υποστηρίζοντας τα βασικά μέτρα ελέγχου του μικροβιακού φορτίου, όπως η καλή υγιεινή των χεριών, ο τακτικός καθαρισμός και η απολύμανση των επιφανειών. Η λειτουργία αυτή συνεχίζεται και μεταξύ των καθαρισμών, και δεν απαιτεί καμία πρόσθετη οδηγία του προσωπικού καθαρισμού ή κάποια ειδική συντήρηση.

O κύριος Νίκος Βεργόπουλος Γενικος Διεθυντής του ΕΙΑΧ στιγμιότυπο από την ομιλία του στην ημερίδα του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας O κύριος Νίκος Βεργόπουλος Γενικος Διεθυντής του ΕΙΑΧ στο πέριπτερο του ΕΙΑΧ