Συμμετοχή του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού στο “DYO FORUM”

Το ΕΙΑΧ, (Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού), συμμετείχε στο “DYO FORUM 2018” για την Διατροφή, Υγεία και Ομορφιά, που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στις 17 και 18 Μαρτίου 2018 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

Μέσα από ένα άρτια οργανωμένο περίπτερο, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού, παρουσίασε στο μεγαλύτερο Διαδραστικό Επιστημονικό και Εκθεσιακό Forum για την πρόληψη της υγείας, προϊόντα από αντιμικροβιακό χαλκό, ενημερώνοντας παράλληλα τους επισκέπτες με ενημερωτικά φυλλάδια, για τις ευεργετικές ιδιότητες του αντιμικροβιακού χαλκού, τόσο στους χώρους υγιεινής  όσο και σε ευρύτερους δημόσιους χώρους. Επίσης έκτος από τα στελέχη στο περίπτερο ήταν και ο επιστημονικός σύμβουλος του Ε.Ι.Α.Χ., Δρ. Πάνος Ευσταθίου, όπου συζητούσε και να έλυνε απορίες σε κάθε επισκέπτη.

Κατά την διάρκεια του FORUM ο Δρ. Παναγιώτης Ευσταθίου Μ.D.,Ph.D επιστημονικός σύμβουλος του ΕΙΑΧ σε θέματα υγείας έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση με θέμα «Η αντιμικροβιακή χρήση του Χαλκού» όπου αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες του αντιμικροβιακού χαλκού και στην αναγκαιότητα χρησιμοποίησης του αντιμικροβιακού χαλκού σε πολλούς κοινόχρηστους χώρους και όχι μόνο στον χώρο της υγείας.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων έγινε κλήρωση στους παρευρισκόμενους για τρία αντιμικροβιακά θερμόμετρα της εταιρίας “ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΜΕDICAL”.

Τόσο την επιστημονική ημερίδα όσο και το περίπτερο του ΕΙΑΧ την επισκέφθηκε αρκετός κόσμος δείχνοντας το ενδιαφέρον του γύρω από τις ευεργετικές ιδιότητες του Αντιμικροβιακού Χαλκού. Οι επιφάνειες αφής από συμπαγή αντιμικροβιακό χαλκό χρησιμοποιούνται ήδη στα νοσοκομεία, σχολεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αθλητικές εγκαταστάσεις και σε γραφεία σε όλο τον κόσμο για να μειωθεί η εξάπλωση των λοιμώξεων, υποστηρίζοντας τα βασικά μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων όπως η καλή υγιεινή των χεριών, ο τακτικός καθαρισμός και η απολύμανση των επιφανειών. Θα συνεχίσει να λειτουργεί μεταξύ των καθαρισμών, και δεν απαιτεί καμία πρόσθετη οδηγία του προσωπικού καθαρισμού ή ειδική συντήρηση.

 

Ο Δρ Πάνος Ευσταθίου επιστημονικός σύμβουλος του ΕΙΑΧ σε θέματα υγείας O κύριος Νίκος Βεργόπουλος Γενικος Διεθυντής του ΕΙΑΧ, η κύρια Ελίνα Ευσταθίου μέλος της επιστημονικής όμαδας του ΕΙΑΧ, και ο Δρ Πάνος Ευσταθίου επιστημονικός σύμβουλος του ΕΙΑΧ σε θέματα υγείας Ο Δρ Νίκος Κατσαρός και ο Δρ Πάνος Ευσταθίου επιστημονικός σύμβουλος του ΕΙΑΧ σε θέματα υγείας