Παγκόσμια Πρωτιά: Εγκαταστάθηκαν Αεραγωγοί από Αντιμικροβιακό Χαλκό σε χειρουργεία στις ΗΠΑ

Μια παγκόσμια πρωτιά από το Lennar Medical Center, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Μαϊάμι,  τοποθέτησε αεραγωγούς από αντιμικροβιακό χαλκό και στα οκτώ χειρουργεία του.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Μαϊάμι επέλεξε τον χαλκό – από την αμερικανική εταιρεία κατασκευής PolarAir- για να επωφεληθεί από τις γνωστές αντιμικροβιακές του ιδιότητες, βοηθώντας στην καταστολή της ανάπτυξης μούχλας, μυκήτων και βακτηριών που ευθύνονται για τις οσμές, και προκαλούν στα συστήματα ζημιά, μειώνοντας σημαντικά τον βαθμό απόδοσης τους.  Ο χαλκός είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος για τον έλεγχό του αέρα σε χώρους, όπως είναι τα χειρουργεία.

«Προσπαθούμε πάντα να εκμεταλλευόμαστε τις τελευταίες αποδεδειγμένες τεχνολογίες που θα ωφελήσουν τους ασθενείς μας και ο χαλκός ταιριάζει με αυτό το ήθος», εξηγεί ο Ron Bogue, AVP (Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος (Assistant Vice President) στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι.

«Παράλληλα με τα οφέλη που προσφέρει στους ασθενείς και στο προσωπικό, η καλύτερη πτυχή του χαλκινου αερααγωγού είναι ότι δεν κοστίζει περισσότερο από τον κοινό άκαμπτο αγωγό με την μόνωση», προσθέτει ο Jon Bell, Πρόεδρος της Polar Air Supply. «Παίρνετε τα πρόσθετα υγιεινά οφέλη του χαλκού χωρίς επιπλέον κόστος. Είναι παιχνιδάκι.”

Τα προϊόντα του επωφελούνται από τις εγγενείς αντιμικροβιακές ιδιότητες του χαλκού και τα κράματα του,  ονομάζονται αντιμικροβιακός χαλκός, είναι ανθεκτικά υλικά που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των συστημάτων HVAC – με το επιπλέον πλεονέκτημα της συνεχούς καταστολής της ανάπτυξης βακτηριδίων, μούχλας και μυκήτων.

Το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι είναι πρωτοπόρος σε όλο τον κόσμο στη χρήση του χαλκού σε συστήματα αεραγωγών HVAC, και συνδέει τις άλλες εγκαταστάσεις προσθέτοντας νέες αντιμικροβιακές επιφάνειες αφής χαλκού στο οπλοστάσιο τους, για την πρόληψη των λοιμώξεων στα πλαίσια των μέτρων ελέγχου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αντιμικροβιακό χαλκό, συμπεριλαμβανομένων των ολοκληρωμένων έργων, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.antimicrobialcopper.org.