Ο Εθνικός Αθλητικός Σύνδεσμος Κολλεγίων των Ηνωμένων Πολιτειών (National Collegiate Athletic Association – NCAA) εξόπλισε το γυμναστήριο που προπονούνται οι πρωταθλητές του, Villanova Wildcats, με Αντιμικροβιακό Χαλκό.

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Η πρωταθλήτρια ομάδα καλαθοσφαίρισης «Villanova Wildcats» του Εθνικού Αθλητικού Συνδέσμου Κολλεγίων, των Ηνωμένων Πολιτειών (National Collegiate Athletic Association), τοποθέτησε στο γυμναστήριο που προπονείται, αλτήρες από Black Iron Strength® και μπάρες από Αντιμικροβιακό Χαλκό της CuVerro®, για την προώθηση καλύτερης υγιεινής και την εξόντωση των μικροβίων που προκαλούν λοιμώξεις στις εγκαταστάσεις της εκπαίδευσής τους.

Η εταιρία «CuVerro®» έχει καταχωρηθεί από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος της Αμερικής (EPA), στην κατηγορία των εταιριών που παράγουν και προμηθεύουν προϊόντα κραμάτων χαλκού που εξαλείφουν το 99,9% των μικροβίων μέσα σε δύο ώρες από την στιγμή που θα τοποθετηθούν στην επιφάνεια τους. Αυτές οι ιδιότητες της υγιεινής διαρκούν εις το διηνεκές (καθόλη την διάρκεια της ζωής τους), εάν και εφόσον δεν υπάρξει κάποια επικάλυψη ή επιφανειακή επεξεργασία. Οι μπάρες που συγκρατούν τους αλτήρες «Black Iron Strength®» είναι κατασκευασμένες από την εταιρία «CuVerro®».

Η απόφαση της Villanova να χρησιμοποιήσει μπάρες κατασκευασμένες από Αντιμικροβιακό  Χαλκό γίνεται πρώτη φόρα σε ένα αθλητικό πρόγραμμα επιπέδου Division I (D-I) και θα ακολουθήσουν παρόμοια μέτρα και από άλλες επαγγελματικές αθλητικές ομάδες της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των NHL’s St. Louis Bluesκαι των Los Angeles Kings.

“Είναι σημαντικό οι αθλητές μας να παραμείνουν υγιείς» δήλωσε ο John Shackleton, προπονητής της ομάδας Wildcat που νίκησαν το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και κέρδισαν τον τίτλο «2016 NCAA». «Απολυμαίνουμε συνεχώς το γυμναστήριο μας στην προσπάθεια μας να αποτρέψουμε την εξάπλωση των λοιμώξεων»

“To Germ Buster® της Black Iron Strength® είναι η σειρά των αλτήρων που οι επιφάνειες τους είναι από Αντιμικροβιακό Χαλκό CuLEAN®  και μας δίνει το «sixth man» στην προσπάθειά μας για την καταπολέμηση των απειλητικών λοιμώξεων», δήλωσε ο Shackleton. “Πρόκειται για ένα βήμα που θεωρήσαμε ότι το είχαμε ανάγκη για την προώθηση της καθαριότητας και την βοήθεια της προστασίας των αθλητών μας.”

«Τα προϊόντα από Αντιμικροβιακό Χαλκό κερδίζουν την προσοχή, όσον αφορά την υγεία, μεταξύ των ιδιοκτητών και των διαχειριστών των αθλητικών εγκαταστάσεων, και των αθλητικών λεσχών σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Tom Γκρέις, Πρόεδρος της Black Iron Strength® . «Η ομάδα θυμάται τα κρούσματα του χρυσίζοντα σταφυλόκοκκου (MRSA) και της παρωτίτιδας, που είχαν μολύνει πέρυσι τις ομάδες «Tampa Bay Buccaneers» και «Anaheim Ducks», και θέλουν να λάβουν μέτρα προς αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων».

Ο Shackleton δήλωσε. «Επιτυχημένες ομάδες είναι οι υγιείς ομάδες», και στην συνέχεια είπε: «Χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό Black Iron Strength® όχι μόνο μας βοηθά να αποκτήσουμε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά μειώνει και τις πιθανότητες μόλυνσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα χειμερινό άθλημα, όπου οι φοιτητές αθλητές είναι επιρρεπείς σε κρυολογήματα, γρίπη και σε άλλες μολύνσεις.»

Η Villanova είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες στο Division I αθλητικό πρόγραμμα στη χώρα, και  έχουν αριστεύσει στον αθλητισμό τα ανδρικά και γυναικεία τμήματα της. Η ομάδα καλαθοσφαίρισης των ανδρών, κατέχει σήμερα την πρωταθλήτρια θέση στο NCAA. Η ομάδα καλαθοσφαίρισης των γυναικών του σχολείου, αγωνίζεται στο τουρνουά NCAA 14 τα τελευταία 17 χρόνια.